Grassilage und Maissilage
Produkty do zakiszania

BONSILAGE FIT M

  • Icon Zakiszanie

Bogate w energię kiszonki z kukurydzy i GPS dla wsparcia zdrowotności krów

  • Wspiera przemianę materii
  • Zapobiega przegrzewaniu
  • Zwiększa stabilność tlenową

Właściwości

  • Specjalna kombinacja homo- i heterofermentujących szczepów bakterii kwasu mlekowego
  • Specjalny profil kwasów fermentacyjnych (kwasu mlekowego, kwasu octowego oraz glikolu propylenowego) dla wsparcia metabolizmu oraz zdrowotności krów mlecznych i opasów
  • Mniejsze ryzyko wystąpienia chorób metabolicznych jak kwasica i ketoza
  • Faza startowa zakiszania, zdominowana przez bakterie homofermentujące dla dobrej strawności, wysokich walorów smakowych kiszonki i zabezpieczenia jakości białka
  • L. buchneri dla ochrony przed przegrzewaniem i lepszej stabilności tlenowej
  • Czas zakiszania > 8 tygodni

Zastosowanie:

  • Kiszonka z kukurydzy i GPS z zawartością suchej masy 25-45%