Połączenie wiedzy naukowej i praktyki podstawą sukcesu
Tworzymy dla Ciebie produkty, które łączą w sobie najnowsze standardy naukowe oraz najwyższą jakość i maksymalną opłacalność.
Dopuszczone do stosowania przez UE probiotyki firmy SCHAUMANN, program biologicznych preparatów do kiszonek, różne kombinacje substancji czynnych, produkty specjalne oraz zakwaszacze to efekt naszej pracy, połączonej z przekonaniem, że nauka i praktyka powinny stanowić nierozerwalną całość.
Od 1938 roku nieprzerwanie inwestujemy w optymalizację konceptu żywienia zwierząt i konserwacji pasz. Instytut Badawczy ISF zajmuje się opracowywaniem innowacyjnych substancji czynnych, probiotyków i zakiszaczy, a także przeprowadza analizy składu paszy dla zwierząt. Centrum naukowo-badawcze Gut Hülsenberg, liczące 650 hektarów gruntów rolnych i 260 krów, daje możliwość przetestowania innowacji pod kątem ich praktycznego zastosowania w żywieniu zwierząt.
W ten sposób, i dzięki ciągłemu dialogowi z naszymi partnerami, udaje się nam połączyć najnowszą wiedzę naukową z praktycznym zastosowaniem innowacyjnych produktów.