Grassilage und Maissilage
Produkty do zakiszania

BONSILAGE PLUS

  • Icon Zakiszanie

Kiszonki z traw, koniczyny, lucerny, żyta na zieloną masę i GPS z zawartością suchej masy > 30%

  • Zapobiega przegrzewaniu
  • Poprawia strawność
  • Zwiększa wartość energetyczną

Właściwości

  • Ukierunkowana kombinacja pięciu hetero- i homofermentujących szczepów bakterii kwasu mlekowego dla optymalnej fermentacji
  • Większa stabilność i więcej energii w wyższym przedziale suchej masy                                                               
  • Ukierunkowana produkcja kwasu octowego dla zahamowania rozwoju drożdży oraz pleśni i redukcji przegrzewania
  • Poprawa jakości białka surowego
  • Czas zakiszania: 8 tygodni

Zastosowanie:

  • Kiszonki z traw, koniczyny, lucerny, żyta na zieloną masę i GPS z zawartością suchej masy 28-45%

Certyfikaty

  • DLG-Gütezeichen