Grassilage und Maissilage
Produkty do zakiszania

BONSILAGE FIT G

  • Icon Zakiszanie

Bogate w energię kiszonki z traw dla wsparcia zdrowotności krów

  • Wspiera przemianę materii
  • Zapobiega przegrzewaniu
  • Wspomaga stabilność tlenową

Właściwości

  • Specjalna kombinacja homo- i heterofermentujących szczepów bakterii kwasu mlekowego 
  • Specjalny profil kwasów fermentacyjnych (kwas mlekowy, kwas octowy oraz glikol propylenowy) dla wsparcia metabolizmu oraz zdrowotności krów mlecznych i opasów
  • Mniejsze ryzyko wystąpienia chorób metabolicznych jak kwasica i ketoza
  • Faza startowa zakiszania, zdominowana przez bakterie homofermentujące dla dobrej strawności, wysokich walorów smakowych kiszonki i zabezpieczenia jakości białka
  • L. buchneri dla ochrony przed przegrzewaniem i lepszej stabilności tlenowej
  • Czas zakiszania > 8 tygodni

Zastosowanie:

  • Kiszonka z traw i koniczyny z zawartością suchej masy 28-50%