
Produkty do zakiszania
BONSILAGE FIT M
Bogate w energię kiszonki z kukurydzy i GPS dla wsparcia zdrowotności krów
- Wspiera przemianę materii
- Zapobiega przegrzewaniu
- Zwiększa stabilność tlenową
Właściwości
- Specjalna kombinacja homo- i heterofermentujących szczepów bakterii kwasu mlekowego
- Specjalny profil kwasów fermentacyjnych (kwasu mlekowego, kwasu octowego oraz glikolu propylenowego) dla wsparcia metabolizmu oraz zdrowotności krów mlecznych i opasów
- Mniejsze ryzyko wystąpienia chorób metabolicznych jak kwasica i ketoza
- Faza startowa zakiszania, zdominowana przez bakterie homofermentujące dla dobrej strawności, wysokich walorów smakowych kiszonki i zabezpieczenia jakości białka
- L. buchneri dla ochrony przed przegrzewaniem i lepszej stabilności tlenowej
- Czas zakiszania > 8 tygodni
Zastosowanie:
- Kiszonka z kukurydzy i GPS z zawartością suchej masy 25-45%