Radlader mit Grassilage

Zakiszanie

bonsilage ALFA

Kiszonki z lucerny, koniczyny i z innych roślin strączkowych

  • Poprawia stabilność tlenową
  • Chroni zawarte białko
  • Minimalizuje straty suchej masy

Opis

  • Specjalna kombinacja homo- i heterofermentujących szczepów bakterii kwasu mlekowego dla trudnej w zakiszaniu lucerny i koniczyny
  • L. paracasei oraz L. plantarum dla szybkiego i trwałego obniżenia wartości pH w kiszonce
  • Lc. lactis dla redukcji ryzyka fermentacji kwasu masłowego i zahamowania wzrostu clostridium
  • L. buchneri dla stopniowej produkcji kwasu octowego i propandiolu oraz dla ochrony przed przegrzewaniem
  • Czas zakiszania: 8 tygodni

Zastosowanie:

  • Lucerna i koniczyna z zawartością suchej masy 25-40%

Certyfikaty

Vorschaubild der Zertifikatslogos

Certyfikaty niezależnych instytucji potwierdzają zgodność produktów SCHAUMANN z wymogami jakościowymi. Powszechnie uznawane znaki jakości zapewniają bezpieczeństwo - dla konsumenta, rolnika i firmy. Tutaj znajdziesz informacje na temat wszystkich certyfikatów i możliwość ich pobrania.

Certyfikaty do pobrania